Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremówki z bitą śmietaną

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

margaryna 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
śmietana kwaśna 6 łyżek
mąka pszenna 250 g

krem

śmietana 30% 750 ml
cukier puder 1 szklanka
cukier waniliowy 1-2 łyżeczek
żelatyna deserowa 1,5 łyżki
woda gorąca 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kremówki z bitą śmietaną

Przygotować wszystkie składniki. Mąkę wymieszać z solą ,dodać margarynę i posiekać nożem dodać kwaśną śmietanę i zagnieść ciasto.
Ciasto włożyć do lodówki na 1 godzinę . Wyjąc i podzielić na 2 części ,rozwałkować i włożyć na2 blaszki . Piec 15 minut w 190 stopniach na złoty kolor.
Przygotować krem : śmietanę ubijać ,pod koniec dodać cukier puder i cukier waniliowy i ostudzoną żelatynę rozpuszczoną w 3 łyżkach gorącej wody.
Upieczone zimne ciasto przełożyć kremem i wstawić do lodówki aby krem stężał . Po wierzchu posypać cukrem pudrem. Jak stężeje krem kroić na porcje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 23.05.2016 21:54
pychotka, bardzo lubię kremówki
IKrakowianka 23.05.2016 13:01
lubię takie słodkości
Madzai 23.05.2016 12:30
Uwielbiam :)
Róża1 23.05.2016 10:40
prezentują się idealnie :-)
Krzysztof15 23.05.2016 06:24
pyszne ciacho
Iwusia 22.05.2016 23:31
idealnie wygląda
Łukasz15 22.05.2016 23:29
Świetna kremówka
Renata9 22.05.2016 23:23
Smaczna kremówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak