Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z kiełbasą, koperkiem i śmietaną

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 2 główki (młoda)
cebula biała 1 duża
koper świeży 1 pęczek
kiełbasa 40 dag (dobrej jakości)
śmietana 18 proc 200 g
woda 1 szklanka
kminek 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z kiełbasą, koperkiem i śmietaną

1. Młodą kapustę obieramy z wierzchnich liści, przekrawamy na pół, wycinamy głąb. Drobno szatkujemy, myjemy i przekładamy do garnka. Podlewamy szklanką wody i gotujemy na średnim ogniu przez 20 minut od czasu do czasu mieszając.

2. Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju na rumiano. Wrzucamy do kapusty. Dodajemy kminek, obficie doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Gotujemy, aż kapusta będzie całkowicie miękka (przez jeszcze ok. 10-15 min)

3. Po tym czasie kapustę próbujemy, w razie potrzeby doprawiamy. Stopniowo, ciągle mieszając zawartość garnka dodajemy śmietanę. Następnie dodajemy drobno posiekany koperek, dokładnie mieszamy, zagotowujemy jeszcze przez minutę. Podajemy ze świeżym pieczywem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 23.05.2016 21:46
smaczna kapusta
Janina 23.05.2016 17:17
Pyszności;))
MałaMi89 23.05.2016 16:47
O! I to bym dziś sobie chciała zjeść, gdybym miała :)
Motorek 23.05.2016 15:51
Super kapusta
AZgotuj 23.05.2016 15:21
znakomite danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak