Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik mięsny z pęczakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 3 szt
marchew 2 szt
seler naciowy 1 łodyga
por 10 cm
schab 360 g
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 szt
kasza pęczak 100 g
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik mięsny z pęczakiem

Kroki postępowania

1

W międzyczasie przygotować warzywa ziemniaki i marchew, obrać, umyć i pokroić w kostkę. Seler naciowy przekroić na pół. Wrzucić warzywa do garnka. Gotować 5 minut.
Krok 1 - Krupnik mięsny z pęczakiem foto
2

mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wrzucić na wrzątek, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować 20 minut.
Krok 2 - Krupnik mięsny z pęczakiem foto
3

Następnie wsypać kaszę. Dodać soli do smaku (lub przyprawy naturalnej do zup), gotować do miękkości warzyw i kaszy.
Krok 3 - Krupnik mięsny z pęczakiem foto
4

5 minut przed końcem gotowania wsypać posiekanego pora. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Krupnik mięsny z pęczakiem foto
5

Na talerzach zupę posypac natką pietruszki
Krok 5 - Krupnik mięsny z pęczakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 25.05.2016 00:48
pyszna zupa
krokus 24.05.2016 22:04
moja mama robiła podobny krupnik, pycha
mysza75 24.05.2016 20:34
fajna zdrowa zupka
Ania321 24.05.2016 19:22
pyszna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak