Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus truskawkowo-malinowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 300 g
galaretka malinowa na 500 ml
woda 250 ml
herbatniki pełnoziarniste 1-2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus truskawkowo-malinowy

Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody, studzimy.
Truskawki płuczemy, usuwamy szypułki i blendujemy .
Do chłodnej galaretki dodajemy truskawki, mieszamy i wstawiamy do lodówki. Czynność mieszania powtarzamy jeszcze kilka razy i gdy mus zaczyna tężeć przekładamy go do foremek. Czekamy do całkowitego stężenia.
Mus przykryty pokrywką można zmrozić w zamrażarce.
Na dno każdej foremki możemy pokruszyć trochę herbatnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 29.05.2016 12:12
Smaczny deser.
gusia1000 29.05.2016 11:27
Zdrowy mus.
RenataZ-et 29.05.2016 10:22
wygląda idealnie
Urszula Świeca 29.05.2016 09:25
Musi być pyszny.))
pestka 29.05.2016 01:52
pyszny deser
krokus 28.05.2016 23:15
fajny pomysł na smaczny deser
agnieszka214 28.05.2016 21:52
Lubi.e dobry mus

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak