Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrzanowy żurek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 4 szt
ziemniaki 800-900 g
czosnek 2-3 ząbki
chrzan ze słoika 2-3 łyżki + do podania
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 5-6 szt
Majeranek suszony Prymat 1-1,5 łyżki
żurek 200-300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Chrzanowy żurek

Do garnka przekładamy białe kiełbasy, dodajemy liście laurowe i ziela angielskie, solimy o gotujemy wywar. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do wywaru wraz z przeciśniętym czosnkiem i gotujemy aż ziemniaki będą półmiekki, zalewamy żurem, dodajemy chrzan oraz doprawiamy majerankiem i pieprzem świeżo mielonym - gotujemy do miękkości ziemniaków.
Żurek podajemy z jajkiem , kiełbasą i chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 29.05.2016 17:32
bardzo lubię żurek
adelajda 29.05.2016 16:12
Dobra zupka :)
fotoviderek 29.05.2016 15:18
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak