Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lemoniada rabarbarowo-truskawkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rabarbar 4 łodygi
truskawki świeże 1 szklanka
limonka 1 sztuka
lód
listki melisy do smaku
mięta do smaku
cukier trzcinowy do smaku
woda mineralna do uzupełnienia

Przepis i sposób przygotowania na: Lemoniada rabarbarowo-truskawkowa

Upalny dzień wręcz prosi się o szklankę zimnego napoju z lodem, lemoniada z rabarbaru i truskawek ze szczyptą limonowego smaku, doskonale ugasi pragnienie.
Delektowanie się nim pod parasolem sprawia wielką przyjemność,

Sposób wykonania:
Rabarbar i truskawki myjemy, kroimy na kawałki, zasypujemy cukrem wg swojego uznania, wlewamy wodę i zagotowujemy, przecedzamy przez sito, chłodzimy .
Napój uzupełniamy w dzbanku wodą mineralną, dodajemy plastry pokrojonej limonki i kostki lodu wrzucamy po kilka listków mięty i melisy, rozlewamy do szklanek i podajemy od razu.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 21.08.2016 21:38
Wspaniała i pięknie podana :)
Klausia 15.08.2016 21:01
Smaczne picie
Diana Rusiłowicz 06.07.2016 01:11
Akurat na upały. Smacznieee.
Justi2401 31.05.2016 16:28
Tak pyszna lemoniadka na te upały, jeszcze mocno schłodzona mmmm... w sam raz :)
Habibi 31.05.2016 15:58
rabarbar i truskawki idealnie do siebie pasują :)
Madzai 31.05.2016 13:49
Pyszności :)
Futka 31.05.2016 13:45
Pyszna i orzeźwiająca lemoniada :D
Ela427 31.05.2016 13:03
pyszna lemoniada
Benita 31.05.2016 12:46
Idealna na upały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak