Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z cukinią i mozzarellą
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Oczyszczone piersi filetujemy, rozbijamy delikatnie tłuczkiem przez folię spożywczą, układamy obok siebie i oprószamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Cukinię kroimy w plastry, delikatnie je blanszujemy i układamy na rozbitych filetach w kolejności: plastry cukinii - plastry mozzarelli - plastry cukinii. Każdą warstwę delikatnie oprószamy solą i ziołami.
* Pomocna będzie folia spożywcza, która ułatwi nadanie kształtu całości.
* Możemy też ułatwić sobie pracę i wcześniej na plastry szynki ułożyć rozbite filety z kurczaka.
* Przez smażeniem związałam roladę sznurkiem spożywczym, bo była dość ciężka i chciałam uniknąć jej uszkodzenia podczas odwracania.
Upieczoną roladę odstawiamy na około 5 minut do lekkiego stężenia, a następnie przystępujemy do krojenia.
Roladki świetnie komponują się z delikatnym sosem czosnkowym.
Życzę smacznego! :)