Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fondant czekoladowy z malinami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 100 g
masło 50 g
jajko 2 szt
cukier 4 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
maliny świeże 50 g
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Fondant czekoladowy z malinami

Kroki postępowania

1
Czekoladę łamiemy w małe kosteczki i topimy w kąpieli wodnej. Mieszamy na gładką masę.
Krok 1 - Fondant czekoladowy z malinami foto
2
Do naszej masy dodajemy jajka, cukier, szczyptę soli i miksujemy na gładką masę.
Krok 2 - Fondant czekoladowy z malinami foto
3
Kokilki smarujemy dokładnie z każdej strony masłem i oprószamy mąką.
Krok 3 - Fondant czekoladowy z malinami foto
4
Rozgrzewamy piekarnik do 200 C (termoobieg). Wlewamy naszą masę do naczynek i wstawiamy do piekarnika na 8-9 minut.
Krok 4 - Fondant czekoladowy z malinami foto
5
Maliny miażdżymy na gładką masę. Dodajemy do smaku 2-3 łyżeczki cukru i całość mieszamy.
Krok 5 - Fondant czekoladowy z malinami foto
6
Wykładamy fondant na talerz a obok odrobinę malin.
Krok 6 - Fondant czekoladowy z malinami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 06.07.2016 01:11
Jaka pyszność!
Bernadeta1 11.06.2016 18:21
bardzo smaczny deser
2milutka 11.06.2016 18:15
fajny deser
Goya 11.06.2016 17:00
ślinka leci mniam
Benita 11.06.2016 14:29
apetyczna propozycja
gusia1000 11.06.2016 14:05
Pyszne to jest.
KORAL 11.06.2016 11:26
Pyyyszne... :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak