Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezowe serca z bitą śmietaną i kiwi

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

BEZA

białko 120 g ok 3szt
cukier puder 240 g
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka

MASA I OWOCE

śmietana kremówka 400 g kremówka 36%
kiwi 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bezowe serca z bitą śmietaną i kiwi

BEZA ;
Białka ubijamy na sztywno, następnie stopniowo dodajemy cukier nadal ubijając, masa ma być szklista, na koniec dodajemy mąkę, mieszamy, przekładamy do rękawa cukierniczego i na formę, wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy serca, mi wyszło 6 sporych szt, robiłam je na dzień matki więc dlatego taki kształt.
Wkładamy do piekranika nagrzanego do 160st, od razu zmniejszamy temp. do 130st i pieczemy tak 30 min. po tym czasie zmniejszamy do 100st i suszymy drugie 30 min.

MASA ;
śmietanę ubijamy na sztywno, bez cukru, przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy porcjami na serca bezowe.

Kiwi obieramy ze skórki, kroimy na kosteczkę, dekorujemy ciasteczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 12.06.2016 15:54
Ale pyszności...:)
Malinka 12.06.2016 15:35
Chciałabym dostać takie serduszko ;)
Mniam 12.06.2016 15:18
Na taki deser to ja bardzo chętnie się skuszę :)
Franciszek 12.06.2016 14:36
pyszny deser
Maridka19 12.06.2016 14:26
Pyszny deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak