Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pieczarkami i jajecznicą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 40 dkg
pieczarki 5-7 szt
cebula biała 1 szt
jajko 4 szt
szczypiorek
pomidory 1-2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
masło klarowane 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pieczarkami i jajecznicą

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie .
Pieczarki kroimy w plasterki .
Cebulę kroimy w kostkę.
Pomidory kroimy w kostkę .
Szczypiorek kroimy drobno.
Rozgrzewamy masło klarowane dodajemy pieczarki i cebulę dusimy .
Do uduszonych pieczarek wlewamy jajka doprawiamy solą i pieprzem mieszamy aż jajka się zetną .
Pod koniec dodajemy pomidory i szczypiorek .
Makaron mieszamy z przygotowaną jajecznicą .
Podajemy na ciepło,

POLECAM!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 23.06.2016 01:04
szybkie i bardzo smaczne danie :-)
adelajda 20.06.2016 20:03
szybko i smacznie
gosia56 13.06.2016 10:20
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
gusia1000 13.06.2016 00:19
Proste i dobre jedzenie.
Bernadeta1 12.06.2016 21:35
lubię makaron z jajkiem i takie jedzonko na pewno bardzo by mi smakowało
Futka 12.06.2016 19:58
Pomysłowe i smakowite połączenie :D
Urszula Świeca 12.06.2016 18:35
Pyszne danie.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak