Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty z boczkiem i papryką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 szt (młoda)
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
kiełbasa 200 g
boczek wędzony 200 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 ziarna
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżki
koperek 0,5 pęczka
masło 50 g
oliwa
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty z boczkiem i papryką

1. Kapustę drobno kroję. Przekładam do garnka, zalewam wodą i solę. Kapustę gotuję około 5 minut, następnie wodę odcedzam. Na dno garnka z kapustą wrzucam masło oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Smażę około 5 minut.

2. Następnie kapustę zalewam wodą (tak by była zanurzona). Dodaję liście laurowe, ziele angielskie, paprykę mieloną oraz posiekany koperek. Gotuję na małym ogniu około 10 minut.

3. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w kostkę. Kiełbasę kroję w plasterki. Boczek kroję w kostkę. Boczek i kiełbasę podsmażam na rumiano na oliwie. Wędliny razem z papryką dodaję do kapusty. Gotuję około 15 minut. Bigos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 16.06.2016 22:00
Uwielbiam bigos z młodej kapusty.))
Renata9 16.06.2016 21:48
Fajny bigosik
Renataj 16.06.2016 21:45
Lubię taki misz-masz z młodej kapusty:)
irenka 16.06.2016 20:59
przepyszny bigos
Wafelek2601 16.06.2016 20:32
Pyszne danie
mirosława4 16.06.2016 17:17
smaczny bigosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak