Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z botwinki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 2 pęczeki
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny 1/2 szt
ząbki czosnku 4 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Sałatka stanowi samodzielne danie lub dodatek do mięs z rusztu.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z botwinki

Botwinkę umyć odciąć buraczki. Wrzucić je do osolonego wrzątku, gotować. Łodygi i część liści osobno odgotować w osolonej wodzie, odcedzić. Buraczki obrać ze skórki, pokroić w plastry. Liście i łodygi pokroić drobno. Sok z cytryny połączyć ze zmiażdżonym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem. Ciągle mieszając, dodać oliwę aż powstanie sos. Buraczki zalać sosem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak