Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa z marynowanymi pieczarkami

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 4 płaty
pieczarki marynowane 1 słoik (krojone)
jajko 4 szt
cebula czerwona 1 szt
szczypiorek 0,5 pęczka
majonez 2 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżeczki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa z marynowanymi pieczarkami

1. Matiasy moczę godzinę we wodzie. Następnie je osuszam i kroję na mniejsze kawałki. Cebulę obieram i kroję w piórka. Oprószam solą i odstawiam na 10 minut, aby zmiękła. Pieczarki odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w ósemki. Szczypiorek drobno siekam.

2. Wszystkie przygotowane składniki sałatki przekładam na talerz i delikatnie mieszam.

3. Majonez mieszam ze śmietaną, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Przygotowanym sosem polewam sałatkę. Całość posypuję szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

koteczek22 11.02.2017 22:49
wygląda smakowicie
Pani Domu 21.06.2016 09:53
bardzo fajna sałatka
olkaaa 20.06.2016 22:37
jeszcze nie jadłam
gosia56 18.06.2016 10:12
na pewno smaczna;)
bertpvd 17.06.2016 21:14
fajny, szybki przepis
MAR3STA 17.06.2016 19:40
lubię taka sałatkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak