Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z truskawkami, fetą i miętą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata lodowa kilka liści
truskawki świeże kilka dużych szt
oliwki zielone kilka szt
ser feta 100 gram
mięta liście 1 garść
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z truskawkami, fetą i miętą

Sałatę lodową umyć, osuszyć i porwać na kawałki, wyłożyć na talerz. Truskawki oczyścić, usunąć szypułki i pokroić na połówki, dodać do sałaty. Dodać pokrojony w kostkę ser feta oraz zielone oliwki. Do oliwy dodać posiekane liście mięty, wymieszać i połączyć z sałatką. Udekorować listkami mięty.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak