Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batoniki z płatków owsianych

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 125 ml
margaryna 125 g
kakao 4 łyżki
cukier 1 szklanka
cukier trzcinowy 0,5 szklanki
płatki owsiane 3,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Batoniki z płatków owsianych

Do garnka wlewamy mleko, kroimy margarynę na mniejsze kawałki. Dosypujemy kakao i cukry. Wszystko delikatnie podgrzewamy, od czasu do czasu mieszamy. Gdy masa wrze i jest całkowicie rozpuszczona dosypujemy płatki. Dokładnie mieszamy i gotujemy do powstania gęstej masy. Wszystko przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Studzimy. Następnego dnia kroimy na batoniki. Blaszkę najlepiej trzymać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 29.10.2016 10:22
Świetnie wyglądają :)
w mojej kuchni 02.07.2016 22:51
zabieram przepis...
MałaMi89 20.06.2016 23:57
Bardzo lubię takie domowe płatkami owsianymi :)
IKrakowianka 20.06.2016 23:26
To coś dla mnie
Monika-twin 20.06.2016 23:21
Dawno nie jadłam, fajne.
Skotka 20.06.2016 21:43
Bardzo lubię takie:)
Katarzyna59 20.06.2016 21:40
wspaniale wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak