Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki zapiekane z jajkiem i fetą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka pełnoziarnista 2 sztuki
jajko 4 sztuki
szpinak mrożony kilka kostek
ser feta 1/4 opakowania
masło 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Porada

Do masy szpinakowej można dodać czosnek. Podawać na gorąco.

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki zapiekane z jajkiem i fetą

Bułki przekrawamy na pół i podpiekamy w piekarniku. Mrożone kostki szpinaku podsmażamy na maśle, aż się roztopią i odparuje z nich woda, po czym doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na oddzielnej patelni roztapiamy masło i smażymy jajka, najlepiej tak, by białko było ścięte, a część żółtka płynna. Fetę kroimy w kosteczkę lub kruszymy. Na kromkach rozsmarowujemy szpinak, kładziemy po jajku i układamy kosteczki fety. Zapiekamy jeszcze chwilę w piekarniku, w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 23.06.2016 10:49
Szybka przekaska
Krystyna32 21.06.2016 09:00
bardzo smaczne
gosia56 21.06.2016 08:50
smaczne jedzonko;)
berys18 21.06.2016 08:43
smaczna śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak