Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolady ala bawaria.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 4 kotlety
kapusta kiszona 300 gr.
pieczarki 300 gr.
cebula biała 1
ząbek czosnku 3
Liść laurowy suszony Prymat 3
Ziele angielskie całe Prymat 5
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka pszenna 2 łyżki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: rolady ala bawaria.

Kapustę płukamy,kroimy i gotujemy,pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na patelni następnie dodajemy do kapusty i doprawiamy kucharkiem oraz pieprzem jak będzie miękka odstawiamy.Kotlety z szynki tłuczemy posypujemy kucharkiem i pieprzem nakładamy na nie kapustę i formujemy rolady.Do garnka wlewamy łyżeczkę oliwy i wkładamy rolady i smażymy z obu stron następnie dolewamy troszkę wody,cebulę w pół plastry,czosnek,ziele,liść i dusimy,następnie jak woda wyparuje dolewamy dwie szklanki wody,doprawiamy i dusimy na małym ogniu do miękkości.Na koniec zagęszczamy mąką rozpuszczoną w pół szklance wody,jak się zagotuje gotowe.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 29.06.2016 21:34
apetyczna rolada
Edita 23.06.2016 20:55
cos innego
w mojej kuchni 23.06.2016 19:25
apetyczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak