Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z karkówki z groszkiem i marchewką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 600 g
woda 3 szkl
marchew 1 szt
cebula 1 szt
groszek konserwowy 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 ziarna
kminek 2 łyżeczki
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
majeranek 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z karkówki z groszkiem i marchewką

1. Karkówkę kroję w kostkę. Oprószam mąką i podsmażam na maśle. Do mięsa wlewam wodę. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie, kminek oraz paprykę mieloną. Gotuję na małym ogniu około 50 minut.

2. Cebulę kroję w kostkę i szklę na oliwie. Marchewkę kroję w plasterki. Marchewkę i cebulę dodaję do mięsa. Gotuję 20 minut. Następnie do gulaszu dodaję groszek konserwowy. Gotuję jeszcze przez 5 minut. Gulasz doprawiam do smaku majerankiem, oregano, solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kd045 27.06.2016 12:41
wygląda pyyysznie ;]
Alex_M 25.06.2016 14:12
dobry obiadek :)
Wacław 25.06.2016 10:13
uwielbiam takie dania :-)
benka 25.06.2016 06:41
Z chęcią bym zjadła porcję.
norweska20 24.06.2016 23:27
smakowita propozycja
Mama niejadka 24.06.2016 21:56
Pyszny obiadek
IKrakowianka 24.06.2016 20:59
Bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak