Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bardzo mocno czekoladowe
Czekoladę i śmietankę rozpuścić razem w rondelku, cały czas mieszając. Wystudzić i odstawić na 3 godziny do lodówki. W tym czasie przygotować ciasto.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i kakao. W drugiej misce wymieszać jajko z mlekiem i olejem. Zawartość obu misek połączyć i zmiksować.
Ciasta wylać na foremkę (20x30cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez 25 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto ostudzić.
Do schłodzonej masy czekoladowej dodać cukier puder i całość zmiksować. Krem wyłożyć na biszkopt. Na koniec przygotować polewę. Mleko podgrzać, dodać czekoladę. Całość podgrzewać do momentu aż czekolada rozpuści się. Polewę lekko ostudzić i polać nią ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce.