Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty na żeberkach

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
żeberka wieprzowe 1 pasek
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
sól i pieprz do smaku
kiełbasa 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty na żeberkach

Do dużego garnka wkładamy pasek żeberek i zalewamy zimną wodą ponad poziom mięsa. Gotujemy pod przykryciem aż będą miękkie. Ugotowane żeberka wyjmujemy i oddzielamy mięso od kości.Z kapusty usuwamy zewnętrzne liście, myjemy i drobno szatkujemy.

Kiełbasę kroimy w kostkę. Do wody z żeberek dodajemy kapustę i 2 liście laurowe oraz pokrojone kawałki ugotowanych żeberek. Dorzucamy kiełbasę i całość mieszamy.

Gotujemy, aż kapusta będzie miękka ( około 30- 40 minut ). Pod koniec dodajemy słoiczek przecieru pomidorowego i doprawiamy solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ifa 05.06.2016 20:50
Uwielbiam bigos z młodej kapusty, mniam :-)
Ola1984 04.06.2016 12:13
Wygląda bardzo apetycznie :)
Iwusia 03.06.2016 22:58
ale smakowity bigosik
gregor# 03.06.2016 22:17
Pyszny bigosik
Jolanta40 03.06.2016 21:48
widzę , że amatorów tego bigosu jest wielu :)
Jolanta40 03.06.2016 21:47
to też i mój ulubiony :)
ania2610 03.06.2016 21:44
bardzo apetyczny - uwielbiam z młodej kapustki!
agnieszka214 03.06.2016 20:44
Taki bigosik lubię
Katarzyna59 03.06.2016 20:13
uwielbiam taki bigosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak