Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z winogronami, kurczakiem i migdałami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata masłowa 6 liści
winogrona 1 kiść
filet z kurczaka 1 szt
migdały 50 g
jogurt naturalny 3 łyżki
śmietana 18 proc 1,5 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z winogronami, kurczakiem i migdałami

Filet z piersi kurczaka lekko rozbijam. Oprószam z dwóch stron solą, pieprzem i smaruję olejem. Filet układam na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej i grilluję po około 10 minut w każdej strony. Następnie studzę i kroję w paski.

Migdały zaparzam we wrzątku i obieram ze skórek. Następnie prażę na suchej patelni. Winogrona obieram z kiści i przekrawam na pół. Liście sałaty płuczę i rozdrabniam. Do sałaty dodaję kurczaka, winogrona oraz migdały. Delikatnie mieszam.

Jogurt naturalny mieszam ze śmietaną, sokiem z cytryny, cukrem, solą oraz pieprzem. Przygotowanym dressingiem polewam sałatkę. Odstawiam na 30 minut w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak