Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone nadziane mozzarellą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

mięso mielone wieprzowe 1 kg
jajko 2 szt
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 opakowania
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
mozzarella małe kulki 2 opakowania

DODATKOWO

olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat

Porada

Idealne kotleciki do surówki z kapusty oraz ziemniaczków.

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone nadziane mozzarellą

Mięso mielone wymieszać dokładnie z jajkami, bułką tartą oraz przyprawami.
Mozzarellę odcedzić.
Na patelni rozgrzać olej.
Ręką zwilżoną zimną wodą formować z mięsa mielonego kulkę którą następnie spłaszczyć w dłoni na placek. W środku placka wyłożyć mini mozzarellę i uformować kulkę, którą należy obtoczyć w bułce tartej i smażyć z każdej strony na małym ogniu. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 05.09.2016 14:41
bardzo smaczne
Janina 05.06.2016 14:16
Fajne smaki;))
AZgotuj 05.06.2016 14:03
przepyszne, aż skalinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak