Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

omlet wiosenny z salami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2
papryka czerwona 2/3 małej
oliwki czarne kilka sztuk
groszek zielony garść
papryka zielona 2/3 małej
papryka żółta 2/3 małej
cebula 1/2 małej
olej kokosowy do smażenia
salami
sól i pieprz
Kurkuma mielona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: omlet wiosenny z salami

Jajka trzepiemy na jednolitą masę.

Cebulę i papryki podsmażamy na oleju kokosowym, aby trochę zmiękły, doprawiamy solą i pieprzem. Oliwki i salami kroimy w plastry, groszek płuczemy (jeśli korzystamy z mrożonego, wcześniej odmrozić lub zalać wrzątkiem). W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Usmażone warzywa, oliwki, kurkumę oraz groszek dodajemy do masy jajecznej.
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wlewamy masę. Następnie na omlet kładziemy plastry salami oraz (opcjonalnie) oliwki dla ozdoby. Gdy dół omletu będzie lekko podsmażony, przekładamy patelnię (oczywiście taką, którą spokojnie możemy wkładać do piekarnika, bez plastikowych uchwytów) do piekarnika i podpiekamy omlet ok.10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 06.06.2016 10:29
pyszny omlecik
Wacław 06.06.2016 09:58
pyszne śniadanie ;-)
Krystyna32 06.06.2016 07:44
pyszności :)
jagoda5913 06.06.2016 01:10
jaki piękny kolorowy
Damiano
Damiano 05.06.2016 22:03
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak