Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z szpinakiem i suszonymi pomidorami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 400 g
szpinak świeży 3 duże garście
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
oliwa 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
suszone pomidory 1/2 słoiczka
sok z cytryny 2-3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z szpinakiem i suszonymi pomidorami

Na dużej patelni rozgrzewamy masło z oliwą. Cebulę siekamy w pół plasterki a czosnek w cieniutkie plasterki, szklimy na tłuszczu. Pieczarki kroimy na pół i podsmażamy z cebulką. Skrapiamy sokiem z cytryny i smażymy aż grzyby się zarumienią. Dodajemy solidna porcję świeżego, umytego szpinaku i podsmażamy jeszcze chwilę aż szpinak zmięknie ale pozostanie jędrny. Solimy i pieprzymy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 10.06.2016 23:00
Dawno nie jadłam szpinaku, a ta sałatka aż się prosi o zjedzenie :D
berys18 09.06.2016 13:21
super pomysł
Ola1984 09.06.2016 10:03
Idealny dodatek do mięsnych dań :) Lekko i pyszni.
Barbara13 09.06.2016 07:59
bardzo apetycznie się zapowiada
SzczyptaChili 09.06.2016 06:20
Wygląda bardzo apetycznie :)
sezamek 08.06.2016 23:34
Wygląda obłędnie dobrze
Renataj 08.06.2016 23:13
Apetyczne danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak