Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z mięsem, grzybami i z kapustą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na farsz

karkówka wieprzowa 700 gram
kapusta kiszona 600 gram
grzyby suszone
cebula
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Na nalesniki

mąka pszenna 60 dag
mleko 2 szklanki
woda gazowana 2 szklanki
jajko 2 sztuki
sól
olej

Na panierkę

jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
olej do smażenia

Porada

Wysmienicie smakują podane z barszczem czerwonym.

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z mięsem, grzybami i z kapustą

Wszystkie składniki ciasta nalesnikowego połączyć ze sobą i na rozgrzanej patelni, posmarowanej tłuszczem smażyć nalesniki, niezbyt grube.
Mięso ugotować w osolonej wodzie.
Kapustę także należy obgotować, po ostudzeniu odcisnąć nadmiar wody.
Grzyby, które moczyły się przez noc gotujemy dotąd aż będą miękkie.
Pokrojoną cebulę smażymy na oleju następnie wszystko razem czyli cebulę, mięso, kapustę i grzyby mielimy na sitku o grubych oczkach. Doprawiamy farsz do smaku, wszystko razem mieszamy.
Tak przygotowany farsz wykładamy porcjami na każdy nalesnik i zwijamy krokiety.
Następnie panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy z każdej strony na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 12.07.2016 13:12
pyszne mniam
mysza75 12.07.2016 12:25
jakie fajne krokiety
norweska20 11.07.2016 23:48
chętnie bym zjadła
wwwiolka 11.07.2016 23:02
Bardzo fajny przepis.
Łukasz15 11.07.2016 22:31
Z pewnością są pyszne
Beatris 11.07.2016 22:21
Wyglądają niezwykle apetycznie :)
halina17 11.07.2016 21:19
Pyszne krokiety
Bernadeta1 11.07.2016 20:28
super jedzonko
cukiereczek 11.07.2016 19:07
tradycyjne,najlepsze
bertpvd 11.07.2016 18:46
wspaniałe krokiety
Ewelina1991 11.07.2016 18:42
apetyczne krokieciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak