Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z fasolką szparagową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 1 szkl
masło 1 łyżka
jajko 1 szt
woda 2 łyżki

farsz

fasolka szparagowa 200 g
ser feta 0,5 kostki
ser żółty 3 łyżki
jogurt grecki 200 ml
sól i pieprz 1 łyżeczka
szynka wędzona 4 plastry
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z fasolką szparagową

Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Odstawiamy zawinięte w folię spożywczą do lodówki. Szparagi myjemy i odcinamy końcówki. Jogurt mieszamy z roztrzepanym jajkiem, dodajemy przyprawy i rozkruszony ser feta. Ciasto rozwałkowujemy na brytfannie zostawiając brzegi by nie wypłynął farsz. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 10 minut. Następnie na ciasto wykładamy warstwami szparagi na przemian z szynką. Zalewamy wszystko sosem i posypujemy startym żółtym serem. Całość zapiekamy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 15.07.2016 11:27
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak