Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z awokado i fetą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto

mąka 250 g
masło 1 łyżeczka
woda gorąca 200 ml

Farsz

ser feta 200 g
awokado 1 małe
pomidory suszone Smak 4 szt

Omasta

oliwa 70 ml
posiekany koperek 3 łyżki
śmietana 2 łyżki (opcjonalnie)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z awokado i fetą

Ser wkruszamy do miski, dodajemy obrane awokado. Przy pomocy widelca wyrabiamy na jednolitą masę.
Pomidory kroimy w kostkę, dodajemy do sera. Dokładnie mieszamy i wkładamy do zamrażarki na ok. 30-35 min.

We wrzątku roztapiamy masło, wlewamy do mąki i przy pomocy noża mieszamy. Kiedy lekko ostygnie, dłonią wyrabiamy ciasto na jednolitą masę.
Ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy koła. Na środek każdego umieszczamy farsz, zlepiamy ciasto.

Gotujemy w osolonym wrzątku, 2 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię.

Podajemy z oliwą wymieszaną z koperkiem (opcjonalnie z dodatkiem śmietany ;) )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 18.07.2016 12:31
ciekawy przepis
ilka01 17.07.2016 17:10
pysznie i zdrowo :)
w mojej kuchni 17.07.2016 16:54
moje smaki
RenataZ-et 17.07.2016 16:32
bardzo ciekawy farsz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak