Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki drożdżowe z młodą kapustą i pieczarkami
Kroki postępowania
Dodaj jajko, rozczyn, sól oraz rozpuszczoną i przestudzoną margarynę. Wyrób ciasto. Oprósz mąką i odstaw na 40 minut do wyrośnięcia.
mąka | 400 g |
drożdże | 30 g |
mleko | 3/4 szkl |
cukier | 1 łyżeczka |
jajko | 1 szt |
margaryna | 50 g |
sól | 1 łyżeczka |
kapusta | 0,5 główki (młoda) |
pieczarki | 150 g |
cebula | 1 szt |
masło | 2 łyżki |
woda | 5 łyżek |
kminek | 1 łyżeczka |
sól | |
pieprz |
jajko | do posmarowania |
Czarnuszka nasiona Prymat | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: