Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami i białą czekoladą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto na pierogi

mąka pszenna 300 g
gorąca woda 125 ml
masło 20 g
sól szczypta
jajko 1 sztuka

Farsz

jagody 150 g
biała czekolada 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami i białą czekoladą

Z podanych składników wyrabiamy sprężyste ciasto.Odkładamy na 15 minut, żeby odpoczęło.Ciasto dzielimy na mniejsze części i rozwałkujemy dość cienko. Wykrawamy szklanką kółka.Na każde kółko nakładamy łyżeczkę jagód i posypujemy posiekaną czekoladą.Ostrożnie zlepiamy pierogi.Wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy na niewielkim ogniu przez około 10 minut.Polecam podać z jogurtem lub serkiem naturalnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 22.09.2016 22:28
smaczne pierożki
Patrycja33 11.09.2016 01:13
mmm pyszniutkie...
iziona 01.07.2016 17:45
Z czekoladą :) brzmi pysznie :)
bietka 01.07.2016 17:16
smaczne pierożki :)
Janina 01.07.2016 16:20
Bardzo lubię;))
Wacław 01.07.2016 16:17
poprosze o porcyjkę ;-)
dodi 01.07.2016 13:39
uwielbiam takie
mirosława4 01.07.2016 11:50
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak