Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy rosół

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 Opakowanie
wołowina 150 Gram
wieprzowina 100 Gram
skrzydełka kurczaka 4 Sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 Sztuki
ziele angielskie 4 Sztuki
cebula 1 Sztuka
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy rosół

Warzywa obieramy i myjemy, mieso myjemy. Mięso układamy. W garnku i zalewamy wodą, dodajemy przyprawy, gotujemy godzine, ściągamy szumowiny a po tym czasie dodajemy warzywa i opalamy na ogniu cebule aby dodac zupie koloru. Gotujemy do czasu aż warzywa zmiękną a zupa nabierze kralowności. Obieramy mięso, kroimy marchew i podajemy jako dodatki do rosołu, doprawiamy zupe i podajemy z makaronem lub ryżem, na końcu posypujemy pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 19.10.2016 17:47
Uwielbiam taki rosół.
misia123410 04.08.2016 10:38
same pyszności:)
berys18 04.07.2016 15:48
domowy najzdrowszy i najsmaczniejszy
Krzysztof15 04.07.2016 06:19
bardzo lubię
IKrakowianka 03.07.2016 20:47
taki domowy jest najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak