Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kurczaka w galarecie

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
morele suszone 8 sztuk
śliwki suszone 8 sztuk
żurawina suszona 1 garść
Przyprawa do mięs Prymat 2 czubate łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
rosół drobiowy 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurczaka w galarecie

Kroki postępowania

1
Każdą pierś z kurczaka ponacina, a następnie lekko rozklepać tłuczkiem. Mięso oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Roladki z kurczaka w galarecie foto
2
Na każdym kawałku mięsa rozłożyć po trochu suszonych owoców.
Krok 2 - Roladki z kurczaka w galarecie foto
3
Zwinąć ścisłe roladki, obsypać je przyprawą do mięs. Roladki ściśle zawinąć w folię spożywczą, końcówki folii związać. W garnku zagotować wodę. Wrzucić do niej roladki w folii. Gotować pod przykryciem ok. 30 minut. Gotowe roladki wyjąć z wody, ostudzić, odwinąć z folii, kroić w plastry, układać na półmisku. Żelatynę namoczyć w zimnym rosole, następnie ją rozpuścić, wszystko podgrzewając, ostudzić. Jak zacznie tężeć, zalać roladki na półmisku. Odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Krok 3 - Roladki z kurczaka w galarecie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 31.07.2016 11:10
Bardzo dobre
Krzysztof15 31.07.2016 08:50
wygladaja apetycznie
bietka 31.07.2016 08:07
Ładnie się prezentują na talerzu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak