Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z mięsem mielonym
Kroki postępowania
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Do podsmażonej cebulki dodać mięso mielone, razem podsmażyć.
Doprawić solą i pieprzem, dobrze rozgnieść widelcem, ostudzić.
Ziemniaki przecisnąć przez praskę, przełożyć do miski dobrze wyrównać.
Podzielić masę ziemniaczaną na 4 równe części, jedną część wyjąć wsypać mąkę ziemniaczaną , dodać jajko i białka, wyrobić dokładnie ciasto.
Ugotowane wyjmujemy łyżką cedzakową.
Boczek pokroić w kostkę, przesmażyć.
Do podsmażonego boczku dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulkę, razem podsmażyć.
Podawać kluski polane tłuszczem z boczkiem i cebulką.
Smacznego !