Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka w płatkach kukurydzianych

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki kukurydziane 25 szklanki
cukier 8 łyżek
masło 3 łyżki
białko 3 szt
jabłka 1 kg
cukier waniliowy 1 szt
lody waniliowe

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka w płatkach kukurydzianych

Wykonanie:
Jabłka obrać, zetrzeć i przysmażyć z cukrem waniliowym i odparować. Cztery łyżki cukru zrumienić na maśle, wsypać płatki i wymieszać. Ubić sztywno pianę z białek z czterema łyżkami cukru. Małą tortownice wyłożyć przygotowanymi płatkami kukurydzanymi, następnie wyłożyć jabłka, a na górę ubitą pianę z białek. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni, włożyć ciasto i piec przez 15 minut. Szarlotka wspaniale smakuje z lodami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hanna5 09.08.2016 14:42
Ile ma być tych płatków? 25 szklanki - czyli ile to jest? Widzę że większość z Was nawet nie czyta tych przepisów.
Franciszek 08.08.2016 00:38
pyszne ciasto
Iwusia 07.08.2016 23:45
ale pysznie sie zapowiada
bertpvd 07.08.2016 22:32
świetna szarlotka
kd045 07.08.2016 20:51
super przepis ;]
Urszula Świeca 07.08.2016 19:46
Świetne ciacho.))
Wiktoria29 07.08.2016 19:08
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak