Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń jaglany mocno jagodowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1/2 szklanki
mleko 2,5 szklanki
jagody 1,5 szklanki
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń jaglany mocno jagodowy

Kroki postępowania

1
Do rondelka wsypać wypłukaną kaszę i wlać 1,5 szklanki mleka. Gotować 15 minut, aż kasza wchłonie mleko.
Krok 1 - Budyń jaglany mocno jagodowy foto
2
Jagody wypłukać pod bieżącą wodą i zmiksować za pomocą blendera.
Krok 2 - Budyń jaglany mocno jagodowy foto
3
Dodać ugotowaną kaszę do jagód i zmiksować.
Krok 3 - Budyń jaglany mocno jagodowy foto
4
Wlać resztę mleka i miksować tak długo, aż powstanie gładki krem.Przełożyć do pucharków lub miseczek, udekorować jagodami.
Taki budyń dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Smacznego :)
Krok 4 - Budyń jaglany mocno jagodowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 09.08.2016 14:44
Muszę wypróbować :)
mirosława4 09.08.2016 11:36
apetycznie się prezentuje :)
Mniam 09.08.2016 11:23
Pyszny i bardzo zdrowy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak