Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa na żeberkach z fasolką szparagową i cukinią

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1/2 kg
ziemniaki 3 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
por zielona część 1 szt
cukinia 1 szt
zielona fasolka szparagowa 30 dkg
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziarenek
śmietana 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa na żeberkach z fasolką szparagową i cukinią

Kroki postępowania

1
Mięso dokładnie umyć i wrzucić do wrzącej, osolonej wody. Dodać kilka ziarenek ziela angielskiego i gotować, aż mięso będzie prawie miękkie.
Krok 1 - Zupa na żeberkach z fasolką szparagową i cukinią foto
2
W międzyczasie oczyścić i pokroić warzywa: fasolkę szparagową na połówki, ziemniaki, marchewkę i pietruszkę w kostkę.
Wrzucić warzywa do wywaru i gotować 10 minut.
Krok 2 - Zupa na żeberkach z fasolką szparagową i cukinią foto
3
Dodać pora pokrojonego w plasterki i gotować kolejne 5 minut.
Krok 3 - Zupa na żeberkach z fasolką szparagową i cukinią foto
4
Na koniec dodać dokładnie umytą i pokrojoną w dość grubą kostkę cukinię i gotować jeszcze 3 minuty.
Krok 4 - Zupa na żeberkach z fasolką szparagową i cukinią foto
5
Wymieszać śmietanę z niewielką ilością zupy i dodać do garnka, doprowadzić do wrzenia. Przyprawić do smaku pieprzem i jeszcze ewentualnie solą.
Smacznego :)
Krok 5 - Zupa na żeberkach z fasolką szparagową i cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 09.08.2016 11:58
pyszna zupka :-)
Wafelek2601 09.08.2016 11:53
Uwielbiam taką zupę
Futka 09.08.2016 11:15
Przepyszna zupa :)
Krzysztof15 09.08.2016 10:13
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak