Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z budyniem i czereśniami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

babeczki

mąka 1,5 szklanki
żółtko jajek 2 sztuki
cukier puder 2 łyżki
masło 100 gram

masa

budyń śmietankowy 1 opakowanie
mleko 3,2% 1,5 szklanki
cukier 3 łyżki

dodatkowo

czereśnie

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z budyniem i czereśniami

sposób przyrządzenia - babeczki :
mąkę wymieszać z cukrem, dodać masło ,posiekać ,dodać żółtka całość szybko zagnieść.
ciasto schłodzić w lodówce ( pół godziny)
schłodzonym ciastem wylepiać foremki ,piec 10 minut w 190 stopniach
masa :
ugotować budyń z 1,5 szklanki mleka i cukru
zimnym budyniem napełniać babeczki,( można dno babeczek wypełnić dżemem np. wiśniowym ja tak zrobiłam ) wierzch udekorować czereśnią
schłodzić
SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 12.08.2016 01:02
dobre do kawy
Benita 10.08.2016 22:08
bardzo smaczny deser
Renataj 10.08.2016 21:35
Apetyczne babeczki:)
2milutka 10.08.2016 18:42
Apetyczne babeczki
Wacław 10.08.2016 18:03
babeczki na 5 :-)
Renata9 10.08.2016 16:59
Bardzo smaczne babeczki :-)
Malinka 10.08.2016 16:54
Rewelacyjne babeczki! Zjadłabym przynajmniej dwie ;)
adelajda 10.08.2016 16:23
super :)
bietka 10.08.2016 15:53
smaczne babeczki : )
RenataZ-et 10.08.2016 15:47
proste i pyszne
Ewa Wojtaszko 10.08.2016 15:27
pysznie ! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak