Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z cebulą i marchewką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 plastry
Przyprawa do mięs Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
olej do smażenia
cebula 1 duża sztuka
marchewka 1 duża sztuka
śmietana kremówka 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z cebulą i marchewką

Kroki postępowania

1
Plastry schabu rozbić tłuczkiem.
Krok 1 - Schab z cebulą i marchewką foto
2
Mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą, posypać z obu stron przyprawą do mięs, podsmażyć.
Krok 2 - Schab z cebulą i marchewką foto
3
Do mięsa dodać pokrojoną w piórka cebulę, zeszklić ją.
Krok 3 - Schab z cebulą i marchewką foto
4
Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do mięsa, podsmażyć.
Krok 4 - Schab z cebulą i marchewką foto
5
Warzywa lekko posolić. Wszystko zalać połową szklanki wody. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 10 minut. Następnie odparować prawie cały płyn, dodać śmietanę. Podsmażać jeszcze 1-2 minuty. Mięso podawać razem z warzywami.
Krok 5 - Schab z cebulą i marchewką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 23.07.2016 18:47
smaczny pommysł
mirosława4 23.07.2016 10:30
apetyczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak