Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta kiszona z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 40 dkg
pieczarki 20 dkg
boczek wędzony 10 dkg
cebula 1/2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 sztuki
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta kiszona z pieczarkami

Pieczarki oczyścić, umyć pokroić. Na patelni rozgrzać olej, dodać drobno pokrojoną cebulę, smażyć chwileczkę .
Dodać pokrojony w kostkę boczek, podsmażać chwilę, dodać pieczarki. Dusić 10 minut, mieszając, doprawić solą
Kapustę umieścić w garnku, zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie. Gotować 20 minut, dodać do kapusty zawartość patelni.
Dusić razem parę minut, doprawić solą i pieprzem. Podawać do drugiego dania.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 14.09.2016 21:08
Smaczny pomysł
Patrycja33 19.08.2016 22:10
super przepis:-)
Klausia 05.08.2016 07:14
Ciekawa kapusta.
Wafelek2601 30.07.2016 14:22
fajny pomysł
Jagódka77 26.07.2016 21:22
ciekawy pomysł
Bernadeta1 24.07.2016 17:19
smaczne jedzonko
olkaaa 24.07.2016 15:17
bardzo lubię
Janina 24.07.2016 09:56
Pyszna kapustka;))
Anna169Hosz 24.07.2016 08:40
Lubię takie dania.
Ewelina1991 24.07.2016 07:08
a jaką ilość dajesz kapusty??
norweska20 23.07.2016 23:31
smakowite połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak