Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron bavette z gorgonzolą i szynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 250 g bavette
ser pleśniowy typu gorgonzola 250 g
szynka parmeńska 100 g
śmietana 18 proc 250 ml
pomidory suszone Smak 50 g
oliwki zielone Smak 50 g
natka pietruszki łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron bavette z gorgonzolą i szynką

Kroki postępowania

1
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Krok 1 - Makaron bavette z gorgonzolą i szynką foto
2
Śmietanę podgrzać w rondelku, dodać pokruszony ser gorgonzola i podgrzewać, ciągle mieszając.
Krok 2 - Makaron bavette z gorgonzolą i szynką foto
3
Szynkę pokroić w cienkie paski i dodać do śmietany.
Krok 3 - Makaron bavette z gorgonzolą i szynką foto
4
Następnie dodać pokrojone na mniejsza kawałki oliwki i suszone pomidory.
Krok 4 - Makaron bavette z gorgonzolą i szynką foto
5
Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i bazylią.
Krok 5 - Makaron bavette z gorgonzolą i szynką foto
6
Do gorącego sosu dodać ugotowany makaron, wymieszać.
Krok 6 - Makaron bavette z gorgonzolą i szynką foto
7
Dodać posiekaną natkę pietruszki.
Krok 7 - Makaron bavette z gorgonzolą i szynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak