Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z masłem i pietruszką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 50 g
natka pietruszki 1 garść
jajko 1 sztuka
śmietana kremówka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
mąka pszenna do obtoczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z masłem i pietruszką

Kroki postępowania

1
Plastry schabu cienko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Roladki schabowe z masłem i pietruszką foto
2
Natkę pietruszki posiekać, rozłożyć na mięsie. Na każdym plasterku mięsa ułożyć po kawałku masła.
Krok 2 - Roladki schabowe z masłem i pietruszką foto
3
Roladki zwijać w kopertę (najpierw boki do środka, a następnie zrolować).
Krok 3 - Roladki schabowe z masłem i pietruszką foto
4
Jajko wbić do miseczki, rozbełtać, wymieszać ze śmietaną. Roladki schabowe obtaczać w mące, maczać w jajku, obtaczać w bułce tartej. Ponownie maczać w jajku i drugi raz obtaczać w bułce tartej. Panierkę mocno docisnąć do mięsa.
Krok 4 - Roladki schabowe z masłem i pietruszką foto
5
Roladki smażyć na oleju na małym ogniu na rumiano z każdej strony.
Krok 5 - Roladki schabowe z masłem i pietruszką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 30.07.2016 06:58
wyglądają apetycznie
Wafelek2601 27.07.2016 11:26
Uwielbiam.
agnieszka214 27.07.2016 09:06
beda rozpływac sie w ustach
ben-ka 27.07.2016 09:05
Takie to i ja bardzo lubię.
Maridka19 27.07.2016 08:27
Bardzo smaczny obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak