Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serduszek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 średnie sztuki
czosnek 3 ząbki
papryczka chili 1 sztuka
serca z kurczaka 1 kg
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 czubata łyżka
Przyprawa do mięs Prymat 1 czubata łyżka
sól do smaku
mąka pszenna 1 czubata łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serduszek

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać, papryczkę pokroić w bardzo małą kostkę (bez pestek).
Krok 1 - Gulasz z serduszek foto
2
Serduszka oczyścić, przekroić każde na pół.
Krok 2 - Gulasz z serduszek foto
3
W brytfance rozgrzać ok. 3 łyżki oleju, zeszklić na nim cebulę, czosnek i papryczkę chili.
Krok 3 - Gulasz z serduszek foto
4
Dodać do tego serduszka. Smażyć razem ok. 10 minut co chwilę mieszając. Wsypać przyprawę do mięs, mieloną paprykę i trochę soli. Smażyć dalej 5 minut prawie cały czas mieszając.
Krok 4 - Gulasz z serduszek foto
5
Wlać 3 szklanki wody. Dusić na średnim ogniu pod przykryciem ok. 30-40 minut.
Krok 5 - Gulasz z serduszek foto
6
Mąkę rozmieszać w pół szklanki zimnej wody, zagęścić tym sos. W razie potrzeby dolać więcej wody. Doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli.
Krok 6 - Gulasz z serduszek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 27.07.2016 11:43
wygląda bardzo smacznie
Wafelek2601 27.07.2016 11:26
Super obiad
Mniam 27.07.2016 11:02
Taki gulasz z chęcią bym zjadła na obiad :) serduszka trochę niedoceniane, a mi bardzo smakują :)
agnieszka214 27.07.2016 09:06
pyszny sosik do obiadku
Maridka19 27.07.2016 08:26
Pyszny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak