Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z pesto z buraków i gorgonzolą

5.0
(25)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

makaron spaghetti 250 g
buraki czerwone 150 g
ząbek czosnku 1 szt
orzechy włoskie 1 garść
ser pleśniowy typu gorgonzola 80 g
masło 50 g
oliwa 1 łyżka
sól
parmezan starty 50 g
bulion warzywny 50 ml
Pieprz czarny mielony Prymat

Dodatkowo

parmezan starty 1 łyżka
pestki dyni 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z pesto z buraków i gorgonzolą

Makaron Spaghetti gotujemy al dente, ok. 2 minut krócej niż na opakowaniu. Odcedzamy i odstawiamy.

Buraki gotujemy do miękkości, obieramy, podlewamy bulionem, dodajemy orzechy, czosnek i miksujemy. Na koniec dodajemy tarty parmezan i dokładnie mieszamy. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy oliwę z oliwek i buraczane pesto, dokładnie mieszamy po czym dodajemy pokruszony ser gorgonzola. Podgrzewamy aż ser się rozpuści. Na koniec dodajemy makaron, mieszamy i podgrzewamy kilka chwil. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Przed podaniem makaron posypujemy parmezanem, pietruszką i pestkami dyni.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 18.08.2016 20:23
Bardzo fajny przepis.
bertpvd 18.08.2016 19:19
ciekawy przepis :)
Konczi 18.08.2016 18:17
pysznie wygląda
cukiereczek 18.08.2016 17:56
pomysłowo i ciekawie
Wacław 18.08.2016 16:22
pyszne jedzonko
KORAL 18.08.2016 15:46
Cudowny obrazek, jeść czy patrzeć:)
Agnieszka-87-25 18.08.2016 15:27
bardzo dobre
kd045 18.08.2016 14:13
super danie ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak