Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Harira zupa Marokańska
Wrzucić do rozgrzanego garnka z olejem cebule i troszke ja zeszklić
*Dodac kurczaka sol pieprz
Często mieszajac na duzym ogniu Smażymy.
Dodajemy imbir
*W miedzy czasie kroimy nasz seler w drobna kostke cala natke pietruszki i kolendry
*połowę selera wrzucamy do garnka
Cala Koledre i pietruszke (zostawiamy troche do posypania na wierzch )
Jeden koncentat i zalewamy woda by trzy krotnie zakryć nasze produkty
Gotujemy okolo 20 minut i dodajemy
*Trzecia cebule kroimy w kostke rozgrzewamy patelnie i wrzucamy razem z druga polowa pokrojonego selera
Pieprz sol do smaku plus koncentat
Podlewamy.naszym bulionem i tak redukujemy z 10 min wrzucamy.do garnka
*dodajemy znow wode i gotujemy 45 minutek
Mieszajac od czasu.do czasu
Dodajemy ciecierzyce po 5 min makaron i po nastepnych 5 min konczymy nasze gotowanie
Smacznego