Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z kurczakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt. podwójna
cukinia 1 szt
bakłażan 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
papryka zielona 1 szt
cebula 1-2 szt
fasolka szparagowa 20 szt
pomidory 3 szt
marchew 1 szt
przyprawy do smaku
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z kurczakiem

Pierś kurczaka opłukać, pokroić w kostkę i zamarynować w przyprawach. Pozostawić na kilka godzin w marynacie lub na cała noc.
Z fasolki szparagowej obciąć końcówki, opłukać i pokroić na kawałki około 2 cm. Marchew obrać opłukać i pokroić w kostkę.
Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić. Cukinię i bakłażan pokroić w grubą kostkę. Z papryki usunąć środek i pokroić w kostkę. Marchew i fasolkę obgotować na półmiękko. Cukinie i bakłażan podsmażyć. Pomidory udusić na maśle.
Pierś z kurczaka podsmażyć na tłuszczu. Wszystkie składniki przełożyć do garnka, zalać wodą do zanurzenia, dodać przyprawy i poddusić około 15 minut. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w łyżce wody i dodać do garnka. Dodać łyżkę ketchupu. Doprawić do smaku papryką słodką, solą, pieprzem, kurkumą i ziołami prowansalskimi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 24.08.2016 11:58
Zdrowy i treściwy obiad
Małgorzata92 21.08.2016 16:03
Pyszności :)
Urszula Świeca 20.08.2016 22:31
Wspaniały obiadek.))
benka 20.08.2016 20:04
Widać,że leczo nie jedno ma imię.
Beatris 20.08.2016 19:50
Pysznie się zapowiada :)
Bernadeta1 20.08.2016 18:28
bardzo lubię leczo
pestka 20.08.2016 14:23
smaczny obiad
kd045 20.08.2016 14:08
Zawsze smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak