Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z maślanką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 800 g
cebula 1 duża
serdelki 1 pętko
szczypiorek 1 pęczek
smalec 2 łyżki
maślanka 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z maślanką

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Ziemniaki tłuczemy.

Na rozgrzanym smalcu podsmażamy posiekaną cebulę i pokrojony w drobną kostkę serdelek.

Dodajemy razem z tłuszczem i posiekanym szczypiorkiem do ziemniaków i dokładnie mieszamy.

Podajemy z zimną maślanką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

NiePieprz.pl 22.08.2016 11:20
Smak dzieciństwa :)
RenataZ-et 21.08.2016 19:57
lubię takie dania
agnieszka214 21.08.2016 18:17
smak dziecinstwa
Alex_M 21.08.2016 17:44
ooo babcia takie robiła! pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak