Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy serek topiony z papryką i prażonącebulką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg półtłusty 0,5 kg
masło klarowane 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyzeczka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
sól 0,5 łyżeczki
Cebulka smażona Prymat 2 łyżki
papryka konserwowa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy serek topiony z papryką i prażonącebulką

Kroki postępowania

1
Ser twarogowy pokruszyć widelcem,przełożyć na patelnię,dodać masło klarowane oraz sodę.
Krok 1 - Domowy serek topiony z papryką i prażonącebulką foto
2
Patelnię podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszać masę serową,aby uzyskać jednolitą konsystencję.
Krok 2 - Domowy serek topiony z papryką i prażonącebulką foto
3
Dodać sól,kucharek oraz prażoną cebulkę i obraną ze skórki,drobno pokrojoną konserwową czerwoną paprykę.W dalszym ciągu podgrzewając ,mieszać masę serową.
Krok 3 - Domowy serek topiony z papryką i prażonącebulką foto
4
Masę serową wlać do dowolnego pojemnika wyłożonego woreczkiem foliowym.W celu schłodzenia wstawić do lodówki.
Krok 4 - Domowy serek topiony z papryką i prażonącebulką foto
5
Po wyjęciu z lodówki, serek wyłożyć z woreczka na talerzyk.Jeśli serek ma być użyty póżniej, należy go przechowywać w lodówce.
Krok 5 - Domowy serek topiony z papryką i prażonącebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 05.09.2016 08:41
nigdy nie robiłam
Diana Rusiłowicz 22.08.2016 02:07
Pysznie wygląda!
w mojej kuchni 21.08.2016 22:55
zabieram przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak