Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 główka
mięso wieprzowe 60 dkg
ryż 10 dkg
cebula 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw
Pieprz czarny mielony Prymat
czosnek 3 ząbki
sos pomidorowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Mięso ugotować w osolonej wodzie. Ryż ugotować w osobnym naczyniu. Cebulkę pokroić w kostkę i przesmażyć. Mięso zmielić. Do mięsa dodać ryż, czosnek przeciśnięty przez praskę, cebulę i przyprawy. Wymieszać. Kapustę obgotować. Z liści wyciąć twarde części. Na każdym liściu ułożyć część mięsa, zwinąć gołąbki. Podawać polane sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 22.08.2016 13:20
dawno nie jadłam, narobiłeś mi ochoty
AZgotuj 22.08.2016 12:07
najlepsza potrawa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak