Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z indykiem i soczewicą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 200 gram
pierś z indyka 300 gram
bulion warzywny ok. 250 ml
soczewica 100 gram
orzeszki ziemne niesolone 100 gram
pomidory krojone z puszki 1 puszka
sok pomidorowy 250 ml
sos sojowy
ząbek czosnku 2 szt
bazylia świeża
sól i pieprz
chili

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z indykiem i soczewicą

1. Najpierw gotujemy soczewicę.
2. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
3. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i oprószamy ziołami prowansalskimi.
4. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy mięso i chwilę podsmażamy.
5. Następnie dodajemy puszkę pomidorów, szklankę bulionu warzywnego oraz sok pomidorowy i wszystko chwilę podduszamy.
6. Dodajemy soczewicę, posiekane listki bazylii oraz posiekane orzeszki ziemne (zostawiamy trochę do dekoracji). Doprawiamy sosem sojowym, chili, solą i pieprzem.
7. Na koniec dodajemy makaron i delikatnie wszystko mieszamy.
8. Każdą porcję dekorujemy posiekanymi listkami bazylii oraz posiekanymi orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 25.08.2016 07:45
smaczny pomysł
KORAL 25.08.2016 00:16
bardzo smaczne
cukiereczek 24.08.2016 18:46
jak zawsze Pysznie
Agnieszka-87-25 24.08.2016 18:25
pyszny makaronek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak