Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w galaretce pod śmietanką z mojito

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka

jabłko winne 3 sztuki
galaretka agrestowa 1

śmietanka

śmietana 30% 200 ml
Syrop: barmański mojito 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w galaretce pod śmietanką z mojito

Galaretkę rozpuścić w 500 ml gorącej wody.
Obrane jabłka pokroić w drobną kostkę i włożyć do galaretki, jak galaretka lekko ostygnie, przekładamy do pucharków.
Galaretki z jabłkami wstawiamy do lodówki.
Śmietanę ubijamy na sztywno i powoli dolewamy syrop mojito. Wszystko dokładnie ubijamy i wykładamy na zastygniętą galaretkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 01.09.2016 12:54
pysznie się prezentuje
pestka 30.08.2016 12:58
pyszny deser
Krzysztof15 30.08.2016 06:43
bardzo smaczne
gusia1000 30.08.2016 00:00
Dobry deser.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak