Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z brokułem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

łopatka bez kości 500 gram
jajko 1 sztuka
bułka czerstwa 1 sztuka
cebula 1 sztuka
mleko 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

dodatkowo

smalec
Bułka tarta klasyczna Prymat

oraz

różyczki brokuła

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z brokułem

Mięso zmielić z namoczoną w mleku bułką i cebulą.
Przełożyć do miski dodać jajko oraz posiekanego brokuła.
Wyrobić na gładką masę.
Doprawić, formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na złoty kolor, podawać z ugotowanymi różyczkami brokuła.
SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 12.08.2016 21:25
Fajny pomysł;))
benka 12.08.2016 20:28
pyszne kotleciki
ania2610 12.08.2016 19:03
z pewnością pyszne!
bertpvd 12.08.2016 18:14
pyszny obiad
Agnieszka-87-25 12.08.2016 17:08
fajne smaki
AZgotuj 12.08.2016 14:52
pięknie się prezentuje danie :)
Ola1984 12.08.2016 14:34
Ciekawe połączenie :)
Habibi 12.08.2016 13:21
Robimy podobnie ;)
w mojej kuchni 12.08.2016 12:30
dobre danie do zjedzenia
mirosława4 12.08.2016 12:28
bardzo dobre
ilka01 12.08.2016 12:00
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak